Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ROZHOVOR. Nemyslím si, že Luckina (†5) mama je monštrum
Zdielať na

ROZHOVOR. Nemyslím si, že Luckina (†5) mama je monštrum

BRATISLAVA / Smutný príbeh malej Lucky, ktorý sa stal v ružinovskom byte na Koceľovej ulici, odsúdila celá verejnosť. Aktérmi jej utýrania mali byť jej rodičia - matka a otčim Hrotákovci. Obvineniu čelí len Juraj, Alexandra je stále v pozícii svedka. Ako to vlastne bolo, nám povedal jej advokát.

Lucka mala len 5 rokov, keď umrela. Ďalšie tri toky ju jej rodičia skrývali v bratislavskom byte. Jej matka celý čas poberala na malé dievčatko aj dávky. Za to ju súd vo štvrtok odsúdil. Napriek tomu sa však o necelý mesiac dostane na slobodu.

Advokát: Nemyslím si, že by bola monštrom

"Ja si nemyslím, že by bola monštrum, skôr si myslím, že bola tou osobou, ktorá v tom vzťahu trpela. nebola tým monštrum, ktoré to spôsobilo," uviedol advokát Alexandry Hrotákovej, Igor Schweighofer. 

Proti týmto slovám ale stoja výroky sestry Alexandrinho manžela. Jej sa Hroták zdôveril, že sa o svoje deti nestarala a veľmi ich bila. "Tá malá mala rozbitú pusinku, ešte aj tu menšiu bola. Od prsteňa, že to bolo," uviedla sestra Juraja Hrotáka.

Okrem toho Hrotákova sestra tvrdí, že sa jej priznal, že vinu za utýranie Lucky zobral na seba z lásky k Alexandre. "On došiel domov a tá malá bola ako v bezvedomí, alebo bola mŕtva niečo také. Ona povedala, že vraj padla zo skrine," dodáva sestra Hrotáka.

Proti Hrotákovi zasa stojí jeho pestrá trestná minulosť. Do popredia vystupuje najmä skutok z roku 2007 - týranie blízkej a zverenej osoby. Udala ho sama Alexandra. Prečo tak neurobila aj neskôr a prečo sa do bytu hrôzy vôbec vrátila? Dôvodom mala byť núdza. "Vrátila sa kvôli tomu, lebo bola tehotná a nemala veci pre seba. Bývať tam nešla," tvrdí advokát.

Je pravdepodobné, že obvinia aj matku

Či ostane Alexandra Hrotákova v pozícii svedka aj naďalej je neisté. Stále nie je vylúčená možnosť, že ju polícia vo veci utýrania bezbrannej Lucky tiež obviní. Mohla sa dopustiť trestného činu už neoznámením, toho čo sa v byte dialo a následne skrývaním mŕtveho tela. "Je veľká pravdepodobnosť, že činné v trestnom konaní budú postupovať aj tým spôsobom, že aj matka bude obvinená," uviedla Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo.

V neprospech matky jedenástich detí môže byť aj fakt, že ona bola Luckina biologická matka, Juraj len otčim. "Je veľká pravdepodobnosť, že to dieťa bolo z toho titulu zverené jej a ona sa podieľala na tom týraní, pretože ona je tou matkou, ktorá by v prvom rade mala dbať na to, aby malo riadny život," dodala Kurilovská. 

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

Hrotáková

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy